Intrebari si Raspunsuri despre sedinte foto

Intrebari si raspunsuri

Sedinte foto

sedinta foto newborn
sedinta foto newborn
sedinta foto newborn

CAND SE FACE PROGRAMAREA UNEI SEDINTE FOTO CU O GRAVIDA?


Acest lucru depinde de fiecare persoana in parte, de cum se simte viitoarea mamica. Eu va recomand sa programati sesiune foto in luna a 7-a sau a 8-a de sarcina.

CE SA PORT LA SESIUNE FOTO "MATERNITY"?


In general sunt recomandate rochite usoare de vara, din sifon sau orice alta tesatura fina, intr-o singura culoare. Iar daca nu dispuneti de asa ceva, puteti purta orice va face sa va simtiti minunat, confortabil. O recomandare in plus ar fi, nu purtati haine complicate ca si model, sau cu logo-uri vizibile. Nu ar fi de preferat ca atunci cand veti privi fotografiile, privirea sa va fie atrasa de aceste lucruri. De asemenea, in studioul nostru veti gasi mereu cateva rochite „maternity”, special create pentru astfel de sedinte foto, masura universala, pe care le putem folosi.

CAND SE FACE O PROGRAMARE DE SESIUNE FOTO CU NOU-NASCUTI?


Nu este niciodata prea devreme sa va rezervati sesiunea foto de nou-nascuti. Asa ca va rugam sa faceti rezervare in timp ce inca asteptati mometul nasterii, ca sa aveti garanția unei sesiuni foto. Pentru ca ofer si alte tipuri de sesiuni de fotografie, am rezervari uneori cu pana la un an in avans. Iau un numar limitat de sedinte foto pe saptamana. Unii copii sosesc mai devreme, iar unii mai tarziu. Daca va cunoasteti termenul si va place stilul meu de fotografie, rezervati-l cat mai curand posibil.

DE CE ESTE INDICAT SA FACEM SEDINTA FOTO CU BEBELUSUL MEU INAINTE DE A IMPLINII 14 ZILE?


La nivel mondial, sesiunile foto cu nou-nascuti sunt recomandate copiilor sub varsta de 14 zile, si in mod special 4-10 zile de la nastere. Acest lucru se datoreaza faptului ca bebelusii, la varsta aceasta, sunt mai tot timpul somnorosi. Dorm mult si adanc, si sunt usor de linistit. Copilasii cu varsta mai mare de 14 zile sunt mai greu de linistit, sunt mai constienti de prezenta/absenta mamei. In plus, bebelusii de 4-14 zile stau in mod natural in pozitie ghemuita si face sa fie foarte usor sa folosim cadre cu cosuri sau cuiburi. De asemenea, ar trebui sa stiti ca anumite fotografii cu diverse posturi ale copilului sunt compuse in Photoshop. Iar pentru anumite genuri este necesara implicarea parintilor, in compunerea fotografiei.

COPILUL ARE MAI MULT DE 14 ZILE? CAND POT SA MAI FAC O PROGRAMARE DE SEDINTA FOTO CU BEBE?


Datorita experientei acumulate in timp, am observat ca este mult mai dificil pentru copil sa sustinem o sedinta foto dupa a 14-a zi. Din acest motiv, recomandarea mea este sa mai asteptam un pic, pana va creste copilul si va implini varsta de 6 luni. La aceasta varsta, multi copilasi deja stau sigurei in fund, incep sa aiba reactii cand sunt strigati pe nume, iar fotografiile vor arata mult mai bine.

VA DEPLASATI SI IN DIVERSE LOCATII PENTRU SEDINTE FOTO DE FAMILIE?


Sigur ca da. Am prevazut aceasta intrebare si am creat anumite pachete de pret care includ si varianta deplasarii la Dvs acasa, sau in natura. Dar, sedintele foto Newborn vor fi sustinute doar in studio, unde dispunem de toate conditiile necesare desfasurarii sedintei foto.

Cat dureaza o sedinta foto?


O sedinta foto nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 ora jumatate. Dar, pentru ca se mai intampla sa i se faca foame copilului Dvs., sau poate trebuie schimbat, ori copilul nu colaboreaza asa cum ne dorim noi, adultii, am stabilit pentru fiecare sedinta foto un interval de 4 ore.

SIGURANTA SI IGIENA LA SESIUNE FOTO


Siguranta bebelusului este esentiala pentru mine. Inainte sa incepem sedinta foto, intotdeauna stau de vorba cu mamica si ii prezint ce urmeaza sa facem. Ii explic cum vom executa fiecare cadru, in ce fel isi poate aduce ajutorul, ce recuzita vom folosi si in ce fel o vom folosi. Pentru mine este foarte important ca mamica sa inteleaga ce urmeaza sa facem si sa fie relaxata cand voi incepe sa lucrez cu bebelusul ei. Sa aiba incredere in mine. Daca mamica este linistita si relaxata, si copilul va fi mai relaxat.

Unele dintre imaginile mele sunt compuse in Photoshop (de exemplu, toate pozitiile „cap in maini” sunt compuse) ceea ce inseamna ca copilul a fost sustinut in intregime de parinte sau unul dintre asistentii mei, iar mana de sprijin a fost stearsa in Photoshop cand s-a editat. Atunci cand alegeti fotograful de sedinte foto cu nou-nascuti, asigurati-va ca fotograful dvs. pune siguranta copilului in primul rand si nu compromite acest lucru pentru a obtine o fotografie dificila. Nu voi pune niciodata copilul intr-o pozitie nesigura sau incomoda. Intotdeauna cer ca un parinte sau un asistent sa fie langa copil de fiecare data.

Dupa fiecare sesiune, spal toate materialele si recuzitele folosite. Siguranta si igiena sunt primordiale pentru mine.

Aveti dumneavostra recuzita si tinute la studio?


Studioul nostru detine o gama foarte larga de elemente de recuzita, cum ar fi patuturi, cuiburi, cosuri, leagane, paturici, si multe altele. De asemenea, incercam sa imbogatim constant garderoba studioului cu rochite pentru gravidute si hainute pentru copii.

Cate DECORURI folositi la o sesiune foto?


Intotdeauna folosim cel putin patru-cinci decoruri, cu mai multe elemente de recuzita. Anumite pachete de pret prevad folosirea mai multor decoruri.

POT PRIMI TOATE FOTOGRAFIILE? POT SA FAC EU SELECTIA FOTOGRAFIILOR PE CARE VREAU SA LE PRIMESC?


Nu, nu veti putea primi toate fotografiile, chiar si ne-editate. Fiecare pachet de pret are prevazut un anumit numar de imagini care vor fi livrate catre Dvs. In schimb, Dvs veti face selectia cadrelor care urmeaza a fi editate si livrate. Accesand sectiunea „FOTOTECA” veti avea posibilitatea sa selectionati fotografiile care va plac.

UNDE POT SCOATE LA IMPRIMANTA FOTOGRAFII?


Va putem asigura servicii de print. Toate produsele mele tiparite sunt imprimate pe hartie de cea mai inalta calitate, la un laborator de imprimare profesionala. Computerul si software-ul cu care editez fotografiile tale, sunt calibrate astfel incat fotografiile printate pe hartie foto sa arate exact ca pe monitorul meu. Mergand la alt laborator de imprimare, cu materialele digitale primite pe USB de la mine, este foarte posibil sa existe diferente intre ce veti vedea pe monitorul Dvs si ce veti vedea pe hartia foto.

REALIZATI SI ALBUME FOTO?


Sigur ca da. Oferim o gama generoasa de albume specifice sedintelor foto din portofoliu. Puteti acesa pagina „ALBUM FOTO” pentru mai multe detalii. Laboratorul cu care colaboram are un renume international, datorita calitatii oferite, si foloseste echipamente si materiale din Italia (italienii detin suprematia mondiala in realizarea photobook-urilor)

CINE ASIGURA TORTUL PENTRU SEDINTELE FOTO "SMASH THE CAKE"


In cazul sedintelor foto „Smash the Cake”, tortul va fi asigurat de catre Dvs. Parintii copilului stiu cel mai bine ce are voie si ce ii place copilului. De asemenea, venind Dvs. cu tortul, evitam posibilitatea de a face copilul vreo alergie. Tineti cont, cand alegeti tortul, sa fie suficient de colorat si suprafata acestuia sa contina crema, pentru a se putea murdari copilul.

Cum primim fotografiile?


Materiele finale, memoria USB si/sau printurile, vor fi livrate catre Dvs prin curier rapid sau le puteti ridica personal de la studioul nostru. Dvs. alegeti metoda de livrare. De asemenea, materialele in format digital vor putea fi descarcate direct de pe site, din galeria Dvs privata, valabila 30 zile de la data cand s-a efectuat livrarea fizica..

CAND SE VA FACE LIVRAREA MATERIALELOR?


Livrarea materialelor finale se va face dupa 30 zile, dupa ce am primit de la Dvs selectia cadrelor, care urmeaza sa intre in procesul de editare. Ar trebui sa stiti, ca nu se vor elibera nici un fel de materiale catre Dvs, pana nu s-a stins orice obligatie de plata catre studioul nostru.

CUM SE EFECTUEAZA PLATA?


Ziua sesiunii foto va fi considerata rezervata, doar dupa achitarea avansului pentru programare (100 Lei). Restul obligatiilor de plata se vor achita la sfarsitul sesiunii foto.

DE CE COSTA ASA MULT O SESIUNE FOTO?


Dupa cum probabil stiti, munca unui fotograf profesionist nu se incheie la terminarea sedintei foto. Urmeaza multe ore de munca in fata calculatorului, pentru a va putea fi livrate imaginile foto la calitatea dorita. In plus, fotografii profesionistii de nou-nascuti sunt instruiti in practici sigure de manipulare a copiilor, ceea ce reprezinta o abilitate suplimentara in sine. Sute de ore de experienta sunt in spatele fotografiilor frumoase. Echipamentele, camerele foto, impozitele, asigurarile, costurile de exploatare a unei afaceri, recuzita de calitate, articolele de igiena folosite in timpul sedintelor, functionarea incalzirii pentru nou-nascuti si o pregatire constanta sunt luate in considerare pentru stabilirea preturilor.